Jak nakreslit svatební šaty jako profesionál: 10 kroků

Jak nakreslit dlouhé vlasy – 5 jednoduchých kroků

Vítejte u našeho dnešního tutoriálu, kde se naučíte, jak nakreslit dlouhé vlasy v pěti jednoduchých krocích. Pokud toužíte po dokonalém portrétu, ať už jste profesionální umělec nebo začátečník, tato technika vám pomůže vytvořit realistické vlasy, které budou neuvěřitelně krásné. Nezáleží na tom, zda máte zkušenosti s kreslením nebo ne, s touto metodou si snadno poradíte. Připravte se na to, že se stanete mistrem v kreslení vlasů!

Jak nakreslit dlouhé vlasy – 5 jednoduchých kroků

Krok 1: Připravte si vlasy

Předtím, než začnete kreslit, je důležité vlasy připravit. Umýt je, vysušit a rozcuchat, aby byly dostatečně objemné. Pokud máte přímé vlasy, můžete je vyfoukat fény a poté je zvlnit kulmou. Pokud máte již vlnité nebo kudrnaté vlasy, můžete je jen rozcuchat a případně je napravit pomocí žehličky na vlasy.

Krok 2: Vytvořte základní tvar

Pro kreslení dlouhých vlasů je důležité vytvořit základní tvar. Začněte kreslit v horní části hlavy a postupně se přesuňte dolů. Kreslete dlouhé, vlnité linie, které připomínají vlny na moři. Vezměte si čas a kreslete pomalu, abyste vytvořili co nejjemnější a přirozeně vypadající linie.

Krok 3: Vytvořte detaily

Jakmile máte hotový základ, můžete přidat detaily. Kreslete jednotlivé prameny vlasů, které se vlní a tvoří kadeře. Důležité je, aby byly prameny různě dlouhé a různě široké, aby vypadaly co nejvíce přirozeně.

Krok 4: Obarvěte vlasy

Aby vaše kresba vypadala co nejvíce realisticky, je důležité vlasy i obarvit. Použijte různé odstíny hnědé, černé a blond, aby vlasy vypadaly co nejvíce přirozeně. Pokud máte barevné vlasy, použijte tyto barvy.

Krok 5: Dokončete kresbu

Posledním krokem je dokončit kresbu. Přidejte stíny a světla, aby vlasy vypadaly co nejvíce realisticky. Kreslete stíny pod jednotlivými prameny vlasů, aby vypadaly co nejvíce objemně. Použijte světlé barvy na vrchní stranu pramenů, aby vlasy vypadaly lesklé a zdravé.

Závěr

Kreslení dlouhých vlasů může být zábavné a jednoduché, pokud víte, jak na to. S těmito pěti jednoduchými kroky můžete vytvořit krásnou kresbu dlouhých vlasů, která vypadá co nejvíce přirozeně. Snažte se kreslit pomalu a pečlivě, aby byla vaše kresba co nejvíce detailní a realistická.

Časté Chyby

Mýtus, který se často objevuje při kreslení vlasů, je, že musí být dokonalé a symetrické. To ale není pravda, neboť vlasy jsou přirozeně nepravidelné a mohou mít různé délky a tvary. Důležité je zachytit jejich přirozenost a nechat je vypadat co nejvíce přirozeně.

Dalším častým omylem je, že vlasy musí být vždy dokonale hladké a lesklé. V realitě jsou ale vlasy různé a mohou mít různé textury a objemy. Proto je důležité kreslit vlasy s jejich vlastní texturou a nebojte se přidat stínování pro vytvoření objemu.

Další chybou, kterou mnoho lidí dělá, je kreslit vlasy jako jeden velký blok. Vlasy jsou ale složené z mnoha malých pramenů, které mají různé tvary a směry. Proto je důležité kreslit prameny jednotlivě, aby byly vlasy co nejvíce přirozené.

A konečně, mnoho lidí se bojí použít různé barvy při kreslení vlasů. V realitě ale vlasy mají různé odstíny a hloubky barvy, a proto je důležité používat různé odstíny hnědé, blond a černé. Nebojte se experimentovat s barvami, aby vaše kresba vypadala co nejvíce realisticky.

Často Kladené Otázky

Jak nakreslit dlouhé vlasy – 5 jednoduchých kroků

Jaké pomůcky potřebuji k nakreslení dlouhých vlasů?

Pro nakreslení dlouhých vlasů budete potřebovat tužku, gumu, pravítko, bílý papír a možná i barvy na stínování.

Jak začít kreslit dlouhé vlasy?

Na bílý papír nakreslete ovál, který bude představovat hlavu postavy. Poté nakreslete čáry pro rozmístění očí, nosu a úst. Dále nakreslete čáru pro základ vlasů, která by měla být podél čela a zátylku.

Jak nakreslit detaily dlouhých vlasů?

Pokud máte základ vlasů hotový, můžete pokračovat v kreslení detailů. Začněte kreslit prameny vlasů, které budou padat podél obličeje a po zádech. Nezapomeňte na stínování a detaily jako rozčesání vlasů.

Jak dokončit kresbu dlouhých vlasů?

Po dokončení kresby vlasů se zaměřte na detaily jako jsou oči, nos a ústa. Pokud chcete, můžete kresbu zbarvit barvami na vlasové prameny a stínování.

Důležité Poznatky Z Článku

  • Pro nakreslení dlouhých vlasů budete potřebovat tužku, gumu, pravítko, bílý papír a možná i barvy na stínování.
  • Začněte kreslit prameny vlasů, které budou padat podél obličeje a po zádech.
  • Nezapomeňte na stínování a detaily jako rozčesání vlasů.
  • Po dokončení kresby vlasů se zaměřte na detaily jako jsou oči, nos a ústa.

Po následování těchto pěti jednoduchých kroků a věnování pozornosti detailům můžete snadno nakreslit dlouhé vlasy. Nebojte se experimentovat s barvami a stínováním, abyste vytvořili realistický vzhled. S trochou trpělivosti a cviku se stanete mistrem kreslení vlasů!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Shopping Cart